μικρό κείμενο αυτοπαρουσίασης

Σκόρος
Πάρε-δώσε αντικειμένων, γνώσεων, πρακτικών

Το χαριστικό παζάρι του Σπόρου, τώρα σε δικό του χώρο, φέρνει μια πρόταση δημιουργικής αντίστασης, βασισμένη στην ανταλλαγή, την επαναχρησιμοποίηση, τη μεταποίηση και όχι μόνον.

Αν σκεφτούμε τα αντικείμενα που στοιβάζονται σε μια γωνιά του σπιτιού μας γιατί δεν χρησιμοποιούνται, τα χρήματα που ξοδεύουμε για νέα , πιο «μοντέρνα» προϊόντα και τις ώρες εργασίας που απαιτούνται για την αγορά τους…
Αν αναλογιστούμε υπό ποιες εργασιακές συνθήκες φτιάχνονται και πόση ενέργεια καταναλώνεται για την παραγωγή τους….
Αν υπολογίσουμε τον όγκο των σκουπιδιών που δημιουργούν όλα αυτά που τόσο εύκολα πετάμε…
τότε, τα βήματά μας θα μας οδηγήσουνε στο…. Σκόρο, ένα παζάρι αλληλέγγυο, αλληλοχαριστικό και αντικαταναλωτικό που απευθύνεται σε όλους μας, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης. ΄Ενα πάρε-δώσε πραγμάτων αλλά και ένα σημείο συνάντησης κι ανταλλαγής γνώσεων /εμπειριών/ πρακτικών (π.χ. προσφέρω κούρεμα και μου μαθαίνεις πλέξιμο!)
Δεν είμαστε φιλανθρωπική οργάνωση ούτε «εναλλακτική εκκλησία». Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που έμπρακτα αμφισβητεί το δόγμα «καταναλώνω άρα υπάρχω» .
Σας περιμένουμε όλους, παλιούς και νέους φίλους, στα Εξάρχεια, Ζωοδόχου Πηγής και Ερεσσού για να γνωριστούμε , να μάθετε το χώρο μας και να μοιραστούμε γνώσεις κι εμπειρίες.

pdf: Skoros_mikro

 

 

Leave a Reply